Matematik

HJÆLP

21. november 2011 af peterhansen12345 (Slettet) - Niveau: C-niveau

HJÆLP

 

Betragt den eksponentielle udvikling beskrevet ved f(x)=13·?0,28?^x
Løs ligningen f(x) = 117.

Løs ligningen f(x) = 0,875.

Find halveringskonstanten for den eksponentielle udvikling.


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. november 2011 af greg0065 (Slettet)

En funktion af formen:

f(x) = b*ax

Har halveringstiden:

T1/2 = ln(1/2) / ln(a)

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. november 2011 af mette48 (Slettet)

Er der noget du vil spørge om?


Svar #3
21. november 2011 af peterhansen12345 (Slettet)

Ja, hvordan man gør det??


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. november 2011 af AskTheAfghan

Løs ligninger;

    f(x) =          13·0,28x = 117

    f(x) =          13·0,28x = 0,875

T1/2 = ln(1/2) / ln(a)     , hvor a kan aflæses på funktionen [som nævnt i #1]: f(x) = b·ax = 13·0,28x


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.