Matematik

enentydig

21. november 2011 af uiouio (Slettet)

Show that the functions f are one-to-one, and calculate the inverse functions f^(-1). Specify the domains and ranges of f and f^(-1).

 

f(x) = x2, x ≤ 0

f'(x) = 2x > 0, dvs. f er voksende, 1-1-tydig og har en invers

y= f-1(x)

x= f(y) = y2

x = y2

hvis jeg finder y i overstående får jeg (vha. lommeregner)

y = -√x and x ≥ 0

og

y = √x and x ≥ 0

 

 

 


Svar #1
21. november 2011 af uiouio (Slettet)

Kan det passe, at det er den første løsning, fordi x i f(x) skal være mindre 0 eller lig med 0?


Skriv et svar til: enentydig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.