Matematik

Hjælp blækregning!!;)

21. november 2011 af safis58c (Slettet)

Klasselokalets omkreds er 28 m. bredden er 3/4 af længden. find længden og bredde.??

håber i kunne forstå det:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2011 af mathon

 

      her er det praktisk at sætte
                                                        længden til         4x
                        og dermed
                                                        bredden til          3x

 klasselokalets omkreds er
                                                      to længder og to bredder                            omkreds
                        dvs
                                                          4x  +  4x  +  3x  +  3x  = 14x           =              28    

                                                          x = 2

 

                                                        længden          4x = 4·2 = 8
                        og
                                                        bredden           3x = 3·2 = 6


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2011 af PeterValberg

Det er to ligninger med to ubekendte :-)

bredden kaldes x
længden for y

du ved således at:

(omkredsen)                                         2x + 2y = 28
bredden i forhold til længden:                3/4·y = x

indsæt udtrykket for x i den første ligning:

2(3/4·y) + 2y = 28

løs denne ligning og du kender længden

Indsæt længden (som y) i den ene ligning og bestem bredden x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hjælp blækregning!!;)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.