Matematik

HJælp Plzzz, Skal løse denne ligning

21. november 2011 af gugugugu (Slettet)

x^2 - x - 1 = 0   Forklar venligst skridt for skridt hvordan i har løst! Tak :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. november 2011 af RaspberryPhoenix (Slettet)

Det er et andengradspolynomium. Har du lært hvordan man løser det?

 

x=(-b±√d)/2a

hvor d=b^2-4ac


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. november 2011 af mette48 (Slettet)

det er nu ikke et polynomium, men en ligning, som kan løses med formlerne i #1


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. november 2011 af PeterValberg

x2 - x - 1 = 0   altså en andengradsligning (ax2+bx+c=0)

hvor koefficienterne a og b samt konstanten c i dette tilfælde er:

a = 1
b = -1
c = -1

først bestemmes diskriminanten d = b2 - 4ac = (-1)2 - 4·1·(-1) = 5

rødderne (de x-værdier, der opfylder ligningen) bestemmes som:

der er to, da d > 0

x = (-b-√d)/(2a)     ∨    x = (-b+√d)/(2a)
x = (-(-1)-√5)/2      ∨    x = (-(-1)+√5)/2
x = (1-√5)/2           ∨    x = (1+√5)/2

det er de eksakte rødder
hvis du regner dem ud (somafrundet decimaltal) får du de tilnærmede rødder

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
21. november 2011 af gugugugu (Slettet)

Peter valberg,  hva mener du med dette:

 x = (-b-√d)/(2a)     ∨    x = (-b+√d)/(2a)

x = (-(-1)-√5)/2      ∨    x = (-(-1)+√5)/2

x = (1-√5)/2           ∨    x = (1+√5)/2 

Det forstår jeg ikke, resten har jeg forstået


Svar #5
21. november 2011 af gugugugu (Slettet)

Ligemeget, fokuserede ikke lige ordenligt der, har forstået den tak for hjælpen

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. november 2011 af RaspberryPhoenix (Slettet)

@Mette.

Min fejl :P, tænkte ikke over at det blev til en ligning når man satte det lig nul


Skriv et svar til: HJælp Plzzz, Skal løse denne ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.