Matematik
Integralregning
Nogen der kan hjælpe med denne opgave?
Svar #1
21. november 2011 af Andersen11 (Slettet)
Opgaven er
Bestem t, så
-t∫t x2·e2x dx = 5
(så man ikke behøver downloade filen.)
Bestem en stamfunktion til integranden ved partiel integration to gange. Løs den fremkomne ligning i t .
Svar #4
22. november 2011 af AskTheAfghan
#3
Fortsættes efter 1# → #2
∫ x2·e2x dx = (1/2)e2x·(x2 - x - (1/2)) + k
-t∫t x2·e2x dx = [(1/2)e2t·(t2 - t - (1/2)) + k] - [(1/2)e2(-t)·((-t)2 - (-t) - (1/2)) + k]
Løs nu ligningen at [(1/2)e2t·(t2 - t - (1/2)) + k] - [(1/2)e2(-t)·((-t)2 - (-t) - (1/2)) + k] = 5
Svar #5
22. november 2011 af Andersen11 (Slettet)
Lille rettelse til #2
Der gælder at
∫ x2·e2x dx = (1/2)·e2x·(x2 -x + (1/2)) + k .
Der gælder derfor
-t∫t x2·e2x dx = (1/2)·e2t·(t2 -t + (1/2)) - (1/2)·e-2t·(t2 +t +(1/2))
= (t2 + (1/2))·(e2t - e-2t)/2 - t·(e2t + e-2t)/2
= (t2 + (1/2))·sinh(2t) - t·cosh(2t) = 5
Ved iteration findes t ≈ 1,2596 (4dec)
Svar #6
22. november 2011 af mathon
sorry!
∫ x2·e2x dx = (1/2)e2x·(x2 - x - (1/2)) + k
--->
∫ x2·e2x dx = (1/2)e2x·(x2 - x + (1/2)) + k
:-)
Svar #7
22. november 2011 af turok (Slettet)
andersen11: forestår ikke helt hvorfor du bruger cos og sin?
Svar #9
22. november 2011 af AskTheAfghan
#7
Det skal du ikke spekulere mere på det, for det er på et højere niveau. Tænk hellere på den anden linje i #5;
-t∫t x2·e2x dx = (t2 + (1/2))·(e2t - e-2t)/2 - t·(e2t + e-2t)/2 = 5 ⇔ t ≈ 1,2596 (4dec)
Skriv et svar til: Integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
