Matematik

differentialligning

22. november 2011 af niclas17 (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg kunne godt bruge lidt hjælp til denne opgave

undersøg om f(x)=e^4x -2x^2 -x-1/4 er løsning til differentialligningen  y'=4y+8x^2

håber i kan hjælpe :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt den forelagte funktion i differentialligningen og vis, at de to sider stemmer overens.


Svar #2
22. november 2011 af niclas17 (Slettet)

det forstår jeg ikke så meget af desværre..


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2011 af goathunter (Slettet)

du kan vel differentiere? y' betyder at du skal differentiere f(x).. og det skulle så gerne være det samme som 4*f(x)+8x^2


Svar #4
22. november 2011 af niclas17 (Slettet)

nå ja tak for det :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man undersøger, om en forelagt funktion er en løsning i en given differentialligning ved at indsætte funktionen i differentialligningen.

Udregn venstresiden f'(x), og udregn højresiden 4·f(x) + 8x2 , og undersøg, om de to sider stemmer overens i funktionsforskrifter. Hvis det er tilfældet, gælder der jo at f'(x) = 4f(x) + 8x2 , ellers ikke.


Skriv et svar til: differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.