Matematik

ligning

23. november 2011 af uytuty (Slettet)

hej hvordan regner man denne her ligning ½x-2½=-x+2  altså jeg tror facit skal give 1 eller -1

ligning ser lidt lille ud der er minuser i så  kig godt på det !!!!!!!!

jeg vil ikke bare have facit

tak

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2011 af jonasdj93 (Slettet)

Først trækker du ½x fra på begge sider af lighedstegnet: -2½=-1½x+2

Så trækker du 2 fra på begge sider af lighedstegnet: -4½=-1½x

Så dividerer du med -1½: x = 3


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2011 af nielsenHTX

0,5x-2½=-x+2

1,5x=2+2½

x=(2+2½) /(3/2)

x=ca 2,276


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2011 af jonasdj93 (Slettet)

Hvem snakker om potenser?
Du har opløftet 2 til ½, nielsen(P.F.D.). Det var ikke det, der stod.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#2

Du må have set forkert, da 0,5 ikke skal opløftes.


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2011 af nielsenHTX

gik ud fra hvis han mente 2,5 der havde stået 5/2, siden han har skrevet 0,5 som ½, men nu er den da løst med begge muligheder.


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. november 2011 af nielsenHTX

# 4

noget opløftet i en ½ er kvadratroden til tallet, så jo det kan man godt


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. november 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#6

Det har du nok ret i. Jeg gjorde såmænd bare opmærksom på, at 0,5 ikke skal opløftes i dette tilfælde, og som du ser, giver facit 1 eller -1, så dit facit i dette tilfælde er jo ikke korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. november 2011 af nielsenHTX

# 7

hvis du nå selvprøvede at regne den som -2,5 så ville du også se at svaret er x=3

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. november 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#8

Ja, svaret er x = 3, som er løst korrekt i #1.


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.