Matematik

idet a og b er reelle tal, er der givet funktionerne f(x)=ax^2+b og g(x)= 2*√x, x>0

23. november 2011 af KLWG (Slettet) - Niveau: B-niveau

idet a og b er reelle tal, er der givet funktionerne f(x)=ax^2+b og g(x)= 2*√x, x>0

a. bestem tallene a og b, sådan at graferne for f(x) og g(x) går gennem punktet A(1,2), og således at graferne har en fælles tangent i A. (har jeg lavet)

b. tegn graferne, og bestem en ligning for fællestangenten.

hvordan løses b? kan ikke lige gennemskue det ...


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2011 af peter lind

Ligningen for tangenten til en graf for f(x) i (x0, f(x0))  er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Svar #2
23. november 2011 af KLWG (Slettet)

er det bare det? :-)

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2011 af nielsenHTX


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2011 af peter lind

#2  ja


Skriv et svar til: idet a og b er reelle tal, er der givet funktionerne f(x)=ax^2+b og g(x)= 2*√x, x>0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.