Matematik

Monotoniforhold

23. november 2011 af Haer (Slettet) - Niveau: A-niveau

Funktionen f er giver ved f(x) = x-2/√x.

Vis, at linjen med ligningen 8y=3x-4 er tangent til grafen?

Tangenten afgrænser sammen med koordinatakserne en  trekant i 4 kvadrant. Beregn denne trekants areal?

Hvad skal jeg gøre? Jeg er helt blank


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2011 af nielsenHTX

går ud fra de 8y bare skulle være y

brug at f'(x) er hældningen af linjen i et punkt, du kender hældningen af linjen som er 3 så

f'(x)=3

så kender du punktet hvor denne linje kan være, find så tangentlinjen i punktet og se om det giver det samme.

linjen er givet ved:

y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)

 

 


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.