Matematik

monotoniforholdene

24. november 2011 af Altdetder (Slettet)

Hej, Jeg sidder fast i denne opgave?

Om andengradspolynomiet f(x)=ax2+bx+c oplyses at a er negativ, og at grafens toppunkt er P(1,-2).
Angiv monotoniforholdene for f(x) .

- hvordan løser jeg den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Fortegnet for a fortæller, hvilken vej grenene i parabelen vender. Man ved så, hvilken vej grafen går på hver side af toppunktet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2011 af mathon

generelt
                           f(x) = ax2 + bx + c = a(x+(b/(2a))2 + (-d/(4a))

                           f ' (x) = 2a·(x + (b/(2a))

specifikt
                          f '(x) = -2|a|·((x - (b/(2|a|))

                                     xo = b/(2|a|)

monotoniforhold

              fortegnsvariation for f '(x):              +             0            -
                                                    x:   _____________xo______________
                            monotoni for f(x):        voksende         max     aftagende


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2011 af PSfysik (Slettet)

Ved monotoniforhold skal du fortælle hvordan grafen udvikles.

Altså hvornår den går op, og hvornår den vender, med x for en bestem værdi.

Når der nu er toppunkt i P(1,-2) er x altså 1 ved toppunktet. Dvs.:

x              x<1              1               x>1

f(x)       Vokser    Vendepunkt      Aftager

 

Tror vist det er sådan, kommer an på hvad ens matematiklærer vil have :)


Svar #4
24. november 2011 af Altdetder (Slettet)

jeg er stadig ikke helt med? :s


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2011 af PSfysik (Slettet)

#4 - Monotoniforhold er, hvordan din graf udvikler sig. Går den opad skriver du "voksende" (eller laver en pil op), når den vender, så den går nedad er der et vendepunkt, og når den er aftagende er den nedadgående.

Du ved det er et andengradspolynomium, altså et "U", men da a er negativ, er det et omvendt U. Og punktet er bare der, hvor U'ets bue er.


Skriv et svar til: monotoniforholdene

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.