Matematik

g(x)=x^3-1

24. november 2011 af v0ks (Slettet)

Hej SP!

- Nu har jeg sidder og lavet en funktionsundersøgelse på ovenstående ligning.
 

jeg har fundet g'(x) = (x^3-1)*(2x^2)

+ Jeg har fundet g''(x) = (x^3-1)*(4x)

men hvad skal jeg så nu? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. november 2011 af mathon

 

              g ''(x) er forkert


Svar #2
24. november 2011 af v0ks (Slettet)

OKAY, hvordan gør jeg så? :)

u= x^3-1
y=u*2x^2

((dy)/(du))= (x^3-1)*(4x)           ((du)/(dx)=2x^2

g''(x) = dy/dx=((dy*du))*((du)/(dx) = (x^3-1)*(4x)

 

hvor er fejlen :O

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. november 2011 af mathon

                                                g '(x) = (x3-1)·(2x2) = 2x5 - 2x2

                                                g ''(x) = 10x4 - 4x = 4x·(2,5x3 - 1)


Brugbart svar (2)

Svar #4
24. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

g'(x) er også forkert.

Hvis der er tale om funktionen g(x) = x3 - 1 , er det et polynomium, og man kan benytte formlen

(xn)' = n·xn-1 :

g'(x) = 3x2

g''(x) = 6x


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. november 2011 af mathon

 

            ...jeg havde ikke bemærket overskriften, hvad jo ikke er smart   ;-)


Svar #6
24. november 2011 af v0ks (Slettet)

hm
 

Det er jo en funktions undersøgelse
- Så vil det vel hedde:

dy/du=U

dy/dx=3x2

 

eller hvad? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvorfor blander du en anden variabel u ind i billedet?

Ved en funktionsundersøgelse vil man løse ligningen g'(x) = 0 og undersøge fortegnsvariationen for g'(x) .


Skriv et svar til: g(x)=x^3-1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.