Matematik

Eksponentiel vækst

24. november 2011 af marcopolo2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en eksponentiel udvikling der hedder: f(x)= 4,05x1,11Har jeg i hvert fald regnet mig frem til.

Mit problem er opgaven hvor jeg skal løse: f(x)=2

Håber nogen gider hjælpe :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2011 af Marjo (Slettet)

Solve ligningen : 2= 4,05x*1,11^x, så finder du x-værdien ;)


Svar #2
24. november 2011 af marcopolo2 (Slettet)

Hvor er det at jeg kan finde den regne egenskab, hvor man kan benytte sig af solve? det findes nemlig ikke på min lommeregner.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2011 af Marjo (Slettet)

Du har ikke en TI-89?? Ellers må du til at isolere x 


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2011 af mathon

"håndarbejde"
                                  4,05·1,11x = 2

                                  1,11x = (2/4,05)

                                  ln(1,11)·x = ln(2/4,05)

                                  x = ln(2/4,05) / ln(1,11)  =  log(2/4,05) / log(1,11)


Skriv et svar til: Eksponentiel vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.