Matematik

Optimering

24. november 2011 af KLWG (Slettet) - Niveau: B-niveau

Håber I kan hjælpe mig med den her opgave :-)

a) Gør rede for at en cylinders krumme overflade er 2*pi*r*h hvor r er dåsens radius og h er dåsens højde.

En lukket cylinderformet dåse og har rumfanget V.

b) Bestem dåsens dimensioner når V=400 ml og overfladen skal være mindst muligt.

c) Bestem dåsens dimensioner udtrykt ved V når overfladen er mindst mulig. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2011 af LuckyFoul (Slettet)

A) kig på en cirkel omkreds formel 2*r*pi, ved en cylinder har du flere cirkler, altså du har omkredsen af toppen af en cylinder med omkreds formlen for en cirkel, men men vi skal bruge den krumme overflade, der går vi ind og ganger med højden..

B) lav en funktion for formlen og sørg for at x bliver højden men y bliver radius

C) Differentiere den ny lavede funktion og sæt den lig nul og find x


Svar #2
24. november 2011 af KLWG (Slettet)

Når man laver den nye funktion kan man så gøre således:

V(x,y) hvor x=højde og y=radius 

V=x*y2

Da rumfanget skal være 400 får vi V(x,y)=400

x*y2=400

x=400/y2 - er det korrekt? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2011 af LuckyFoul (Slettet)

DU glemmer pi i din formel..

 


Svar #4
26. november 2011 af KLWG (Slettet)

Så kan jeg altså ikke lige gennemskue den?


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.