Matematik

Cosinusrelation

25. november 2011 af Oswald4 (Slettet)

Ved hjælp af cosinusrelationerne, skal jeg regne ukendte stykker ud i en trekantABC
Hvordan beregner man de ukendte stykker ud i en vilkårlig trekant, når A= 62 grader, a = 15 og b = 7 ? :) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. november 2011 af mathon

                            a2 = c2 + b2 - 2bc·cos(A)

hvoraf
                             c2 - (2b·cos(A))·c + (b2 - a2) = 0                       15-7 < c < 7+15


Brugbart svar (2)

Svar #2
25. november 2011 af peter lind

Detr kan du ikke i første omgang. Brug sinusrelationerne til at finde vinkel B. Brug derefter reglen om summen af vinklerne i en trekant til at finde vinkel C. Derefter kan du bruge cosinus eller sinusrelationerne til at finde den manglende side.


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. november 2011 af mathon

#1


                             a2 = c2 + b2 - 2bc·cos(A)

hvoraf
                             c2 - (2b·cos(A))·c + (b2 - a2) = 0          og             8 < c < 22     trekantuligheden

                                                   c = 16,95

og

                             B = cos-1(a2+c2-b2)/(2ac))

                             C = cos-1(a2+b2-c2)/(2ab))


Skriv et svar til: Cosinusrelation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.