Matematik

Hvordan bestemmer man b og c i et andengradspoly?

26. november 2011 af Jerani (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan bestemmer man b og c i et andengradspoly når man har fået opgivet følgende : a=2 , tangenten i røringspunktet (1,-1) har ligningen y=-4x+3


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2011 af Enhver (Slettet)

f'(x) = -4  altså hældningen af tangenten.

I et andengradspolymonium er f'(x) = 2ax+b

Dvs. f'(x) = 2*2*1+b = -4  <=> b = -8
f(x) = ax2 +bx + c    c er den eneste ukendte nu.

-1 = 2*12 + (-8)*1 + c

c = 5


Svar #2
26. november 2011 af Jerani (Slettet)

Tusind tak! Meget let forståeligt


Skriv et svar til: Hvordan bestemmer man b og c i et andengradspoly?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.