Matematik

Potens

26. november 2011 af christian0204 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg sidder og har et problem med 2 potensregnestykker, skal bruge mellemregninger. Jeg sidder fast ved hvordan man lægger rødder sammen med forskellige ekspontenter og forskellige grundtal.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2011 af AskTheAfghan

Benyt, at   am/an = am-n   og   am·an = am+n


Svar #2
26. november 2011 af christian0204 (Slettet)

Den forstår jeg ikke helt, for jeg har men jeg har jo ikke sammen grundtal i nogle af tallene.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2011 af AskTheAfghan

#2

Se eks. til opg g.

(1/3)5·23·5-3·27·(1/5)-2    /    (1/5)-3· 5-4·(1/3)-2  =

(1/3)5-(-2)·23·5-3·27·(1/5)-2    /    (1/5)-3· 5-4 =

(1/3)5-(-2)·23·5-3-(-4)·27·(1/5)-2    /    (1/5)-3 = ...


Svar #4
26. november 2011 af christian0204 (Slettet)

#3

Dvs. at jeg både skal regne i tælleren og i nævneren på engang?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. november 2011 af SuneChr

En brøks værdi forandres ikke ved at gange med samme tal i tæller og nævner.

Står der  a-3  et eller andet sted, så gang med a3 både i tæller og nævner. Så forsvinder minus´et.

Der gælder jo, at  a-3·a3 = 1


Svar #6
26. november 2011 af christian0204 (Slettet)

Super tak, det vil jeg prøve at se på senere


Svar #7
27. november 2011 af christian0204 (Slettet)

#5

Super tak, nu har jeg forstået det, ret simpelt når man lige finder ud af det ;)


Skriv et svar til: Potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.