Matematik

hældningen af tangent

26. november 2011 af Skønnetøs (Slettet)

hej.

Hvordan løser man denne opgave:

g(x)3/2x4-2

bestem hældningen af tangenten i 2,g(2))


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Skriv først udtrykket korrekt for g(x), med brug af parenteser. Beregn dernæst den afledede funktion g'(x) og beregn endelig g'(2) .


Svar #2
26. november 2011 af Skønnetøs (Slettet)

g(x)=(3/2x4)-1

skal man så sige: 2*(3/2)*x+(-1)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Som du har skrevet udtrykket, drejer det sig om funktionen

g(x) = (3/2)·x4 - 1

Her kan man benytte den generelle formel (k·xn)' = k·n·xn-1 .


Skriv et svar til: hældningen af tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.