Matematik

Y værdien

27. november 2011 af 12hus (Slettet)

En potens fuktion er bestemt ved forskrift

Y=3*x0.213

bestemt y værdien når x =5

den regnes ud ved at sætter 5 på x plads .

 

men næste opgave kan jeg ikke regner du

Bestem hvormange procent y værdien stiger når x værdien stiger til til det dobbelte ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du skal beregne

20,213 ,

eftersom x-værdien fordobles, altså skal x = 2.

Du finder så, at

20,213 = 1,159 , som svarer til en procentstigning på

(1,159 - 1)·100 = 15,9%


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2011 af mette48 (Slettet)

Y=3*x0.213

Det dobbelte af x er 2x, som indsættes i stedet for x

Yd=3*(2x)0.213=3*20,213*x0.213 =20,213 * Y

stigning i % =100* (yd-y)/y %

= 100*(20,213 *y-y)/y %= 100*(20,213-1) %


Skriv et svar til: Y værdien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.