Matematik

Differentialkvotient

27. november 2011 af studinen2012 (Slettet) - Niveau: B-niveau

p(x)=e-x-2x2

Hvad bliver ovenstående funktion til når den skal laves om til den afledede funktion?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2011 af Tyrael (Slettet)

(ex)' = ex

(xn)' = n·xn-1


Nu har du værktøjerne. Forsøg selv, så skal vi andre nok korrigere. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man differentierer hvert led for sig.

p'(x) = (e-x)' + (-2x2)'

Man benytter, at (ekx)' = k·ekx , og at (a·xn)' = a·n·xn-1 .


Svar #3
27. november 2011 af studinen2012 (Slettet)

Hvad står k for?

Og hvad bliver -4x til?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

k står for en konstant. Du skal så anvende de generelle formler på den aktuelle funktion.


Svar #5
27. november 2011 af studinen2012 (Slettet)

og hvad bliver -4x til? Flyttes de bare med over som de er?

 

Og hvordan finder jeg de steder på grafen, for hver af de to funktioner, hvor tangentens hældning er 0?

Er det ikke bare ved at sætte 0 ind på x's plads i den afledede funktion?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvad mener du med

      og hvad bliver -4x til? Flyttes de bare med over som de er?

Er du i gang med en ny funktion -4x , der skal differentieres? Reglen fra #2 kan igen benyttes på denne funktion.

Man finder de steder, hvor grafen for funktionen f(x) har vandret tangent ved at løse ligningen f'(x) = 0 . Det er altså ikke det samme som at sætte 0 ind på x's plads i f'(x) .


Svar #7
27. november 2011 af studinen2012 (Slettet)

Ja -4x skal differentieres. :) Forstår ikke helt hvordan den regel kan benyttes? Kommer det bare til at hedde -4x??

 


Svar #8
27. november 2011 af studinen2012 (Slettet)

Er det så den afledede funktion eller den oprindelige funktion jeg skal løse?


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. november 2011 af AskTheAfghan

(-4x)' = -4


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej, det bliver jo (-4x)' = -4·(x1)' = -4·1·x0 = -4

#8

Når det nu klart i #6 er skrevet, at man skal løse ligningen f'(x) = 0 , så er det vel klart, at det drejer sig om den afledede funktion.


Skriv et svar til: Differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.