Matematik

Trigonometri

27. november 2011 af gymelev3105 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hejsa:D 

Hvis den ene katete i  en retvinkel trekant er 6, og hypotenusen er 10, hvordan finder man så den sidste katete? :D

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. november 2011 af AskTheAfghan

Benyt pythagoras' læresætning; a2 + b2 = c2

Du kender a = 6, og c = 10. Find nu b'et.


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. november 2011 af WHiP (Slettet)

102=62+x2 <-> x=√102-62


Brugbart svar (3)

Svar #3
27. november 2011 af hej2010 (Slettet)

#0

62+b2=102

36+b2=100

b2=100-36

b2=64

√64=svar

;)


Brugbart svar (2)

Svar #4
27. november 2011 af hej2010 (Slettet)

#3

kom til at lave en lille fejl her:

62+b2=102


Svar #5
27. november 2011 af gymelev3105 (Slettet)

ok :D Hvad så hvis kateten er 2, og hypotenusen er √8? hvad er den sidste katete så? :D


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Beregn også talværdien af √64 .

I øvrigt kan man redigere sit eget indlæg inden for de første 10 minutter.


Brugbart svar (2)

Svar #7
27. november 2011 af hej2010 (Slettet)

#6

I forget it

Tak  fordi du huskede mig på det.


Brugbart svar (2)

Svar #8
27. november 2011 af hej2010 (Slettet)

22+b2=√8 (her er jeg usikker om man skal sige c= √82)

4+b2=√8

b2= √8 - 4 (hvis det er √8) Men jeg tror du skal tage √ tegnet væk fordi det giver et negativt tal altså:

herfra tror jeg er det rigtige hvor √ er taget væk:

4+b2= 8

b2=8-4

b2=4

b= √4

b=2

håber det kunne hjælpe, kan du ik også skrive om √ er en tastefejl? eller skulle det stå der?


Brugbart svar (1)

Svar #9
27. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det var måske en ide at formulere opgaven, før du får viklet dig i noget, som ikke er relevant for den opgave, du skal løse.


Brugbart svar (2)

Svar #10
27. november 2011 af hej2010 (Slettet)

#9

er det ellers ik rigtigt det jeg har gjort?

fordi hvis man satte √8 ind i stedet gav det et negativt tal..


Brugbart svar (1)

Svar #11
27. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Du angiver to forskellige fremgangsmåder uden at angive, hvad opgaven går ud på. Hvis det drejer sig om at beregne kateten i retvinklet trekant, hvor hypotenusen er √8 og den anden katete er 2, er det den sidste fremgangsmåde, der er korrekt.


Brugbart svar (1)

Svar #12
27. november 2011 af hej2010 (Slettet)

Jeg besvarede #5

hvor spørg. var

Hvad så hvis kateten er 2, og hypotenusen er √8? hvad er den sidste katete så? :D
 


Brugbart svar (1)

Svar #13
27. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Det havde jo så været nemmere at se det, hvis du havde angivet det i #8. Svaret i #11 kan således anvendes.

I Pythagoras er det altid kvadraterne på sidernes længder, der indgår.


Brugbart svar (1)

Svar #14
27. november 2011 af AskTheAfghan

#12

a2 + b2 = c2

a = 2 og c = √8

b2 isoleres,    b2 = c2 - a2 = (√8)2 - 22 = 8 - 4 = 4 ⇒ b = 2

Det er c, der skulle være lig med √8, ikke √82. For hvis man indsætter det i formlen, vil det så give (√82)2.


Brugbart svar (1)

Svar #15
27. november 2011 af hej2010 (Slettet)

det er #5 (hende der spørger spørgsmålet) der har glemt det, jeg havde også lagt mærke til at den var glemt og derfor havde jeg skrevet i #8 at jeg var usikker på det:)


Brugbart svar (1)

Svar #16
27. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#15

Det står da klart i #5, at hypotenusen er √8 .


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.