Matematik

differentialligning

27. november 2011 af hansemad (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg vil meget gerne have hjælp til denne opgave, jeg er ikke så god til differentialligninger:

Vis at funktionen f(x) = x·ex er løsningen til differentialligningen (dy/dx) = (y/x) + y.

 

please...


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt den forelagte funktion i differentialligningen og vis, at differentialligningen er opfyldt for denne funktion. Man gør prøve med den forelagte funktion i differentialligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2011 af mathon

eller
           hvis           
                      y = x·ex    (1)
og
                      y/x = ex    (2)

                      

                      (dy/dx) =  (ex) + (x·ex)

                      (dy/dx) =  (y/x) + y           jvf. (2)  (1)

 


Skriv et svar til: differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.