Kemi

Stofmængdekoncentration

27. november 2011 af ag2011 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg kan ikke rigtig finde ud af denne her opgave, som lyder:

Udregn hvor meget stof du skal bruge i hvert tilfælde:

100 ml af en 0,2 M CuSO4 * 5H2O


Jeg går ud fra at jeg skal bruge formlen:

 c=n/V
 

100 ml af en 0,2 M CuSO4 * 5H2O
100 ml= 0.1 L
c= 0,2/0,1=0,02 mol/L

Men hvordan udregner jeg 5H2O?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2011 af mathon

 

                 m = V·c·M = (0,100 L) · (0,2 mol/L) · ((159,61+5·18,02) g/mol) ≈ 5,0 g


Svar #2
28. november 2011 af ag2011 (Slettet)

Hejsa

Tak for det :-).

Men hvor har du formlen fra?  m = V·c·M


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2011 af mathon

 

         m = V·c·M = (V·c)·M = n·M


Skriv et svar til: Stofmængdekoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.