Matematik

Eksponentialfunktion

27. november 2011 af knowles (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjælp!?
 

Angiv eksponentialfunktionen vækstrat r og startværdien b=(0).

f(x)=2x*1,27x


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. november 2011 af bruger6 (Slettet)

vækstraten beregner man således r=a-1 dvs. at vækstraten er=1,27-1=0,27= 27 procent.


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. november 2011 af mathon

generelt:

                            f(x) = b·ax

                            f(x+1) = b·ax+1 = (b·ax) · a = a·f(x)

                            f(x+1) - f(x)  = a·f(x) - f(x) = (a-1)·f(x)
relativ vækst:

                            (f(x+1)-f(x)) / f(x) = (a-1)

relativ vækst
i procent:

                            ((f(x+1)-f(x)) / f(x))·100%  =  (a-1)·100%

specifikt:
                            ((f(x+1)-f(x)) / f(x))·100%  =  (1,27-1)·100% = 0,27·100% = 27%
                           

                           

 


Svar #3
27. november 2011 af knowles (Slettet)

Ja, ved ikke hvordan man gør :P

 


Svar #4
27. november 2011 af knowles (Slettet)

hvordan regner man b=f(0) ?

og hvorfor står det: 2x*1,27× (x´et ved siden af 2 tallet)

Næste ser således ud: f(x)=0,5*0,95×


Skriv et svar til: Eksponentialfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.