Matematik

Matematik - Trigonometri

27. november 2011 af NathanDrake (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har en opgave om trekanter, hvor jeg skal beregne hældningen for denne figur. Jeg er ikke helt sikker på om det jeg gør er rigtigt, så hvis der var nogle der ville forklare hvordan jeg regner dette ud, vil jeg være taknemmelig. Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. november 2011 af PeterValberg

hældningen (vinkel A) kan bestemmes som:

A = tan-1(125/250)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
27. november 2011 af NathanDrake (Slettet)

Ops, det skal lige siges at det er en tegning af en trappe


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. november 2011 af TerryKanrekhaHugens (Slettet)

Kan du skrive om de målinger du har ?

F.eks : lille a og vinkel B, eller lille b eller vinkel A ?

 


Svar #4
27. november 2011 af NathanDrake (Slettet)


Svar #5
27. november 2011 af NathanDrake (Slettet)

Jeg har vedhæftet en fil der viser de tal jeg har 


Svar #6
27. november 2011 af NathanDrake (Slettet)

Er det, det samme hvis jeg skulle beregne den maksimale hældning?


Brugbart svar (1)

Svar #7
27. november 2011 af TerryKanrekhaHugens (Slettet)

Du ved at der er 180 grader i alt og vinkel C er 90 grader
 

Du har kateteret a og b men du mangler c

Hældning af vinkel A har en formel som : 

A = tan-1 ( a/b)

A = tan-1 ( 250/ 125) 

A = 63,43 

 

Håber det her er brugbar og du kan forstår det :) 


Brugbart svar (1)

Svar #8
27. november 2011 af PeterValberg

#7 du skriver det rigtigt

A = tan-1(a/b)          (modstående katete over hosliggende)

men du sætter tallene forkert ind (det er omvendt)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #9
27. november 2011 af TerryKanrekhaHugens (Slettet)

Den var jeg lidt usikker på selv. Kunne ikke se katet fra siderne. 

- Er ikke på c-niveau, men alligevl .

 Tak for du rettede mig :) 


Svar #10
28. november 2011 af NathanDrake (Slettet)

Mange tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: Matematik - Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.