Matematik

MAT AB1 opg 1156

27. november 2011 af stxstuderende1013 (Slettet)

Et radioaktivt stof findes til at begynde med i en mængde på N0 gram.

Mængden y af radioaktivt stof efter år er:
                          y= N0ekt 

hvor k er en negativ konstant.

For et bestemt radioaktivt stof er konstanten k = -0,08042

a) Hvor længe varer det for 250 g af stoffet at aftage til 50 g?

b) På 10 år falder mængden af et radioaktivt stof fra 200 g til 100 g. Angiv konstanten k?

 

svar:

a) 20 år.

b) -0,06931

 

Jeg har svarene, jeg har bare brug for at vise hvordan jeg har fået svarene.


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. november 2011 af Enhver (Slettet)

a)  50 = 250*e-0,08042*t  Så isolerer du bare t. 

t = ln(50/250) / -0,08042 = 20

b)  samme måde her.  100 = 200*ek*10

k = ln(100/200) / 10 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. november 2011 af peter lind

a )løs ligningen 50 = N0e-kt

b Løs ligningen 100 = N0e-k*10   Da mængden netop bliver halveret kan du også btuge formlen for halveringstiden

 


Skriv et svar til: MAT AB1 opg 1156

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.