Matematik

Differentialligninger

28. november 2011 af Megatron1 (Slettet)

Jeg skal fremlægge følgende spørgsmål i morgen:

"Redegør for metoder til løsning af følgende typer af differentialligninger:

dy/dx=k·y ,  dy/dx+a·y =b,   dy/dx=a·y·(M-y)"


Men jeg forstår virkelig ikke, hvad der menes ved, at der skal redegøres for metoder til løsning af de nævnte differentialligninger. Skal man blot nævne løsningsformlerne? Det tror jeg nemlig ikke. 


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. november 2011 af peter lind

Du skal også vise at de dur. Du kan ved samme lejlighed fortælle om separation af variable.


Svar #2
28. november 2011 af Megatron1 (Slettet)

Ja. Ved netop at bevise dem og/eller gøre prøve? 

Problemet er bare, at jeg ikke har haft om separation af variable, saa jeg ved ikke, om jeg kan sige noget om det. Jeg ville bare have bekraeftet, hvad der menes ved spoergsmaalet, sa jeg vil bare gennemgaa saetningerne og bevise dem. 

tak :) 


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. november 2011 af peter lind

Hvis du ikke har haft om separation af variable, skal du nok ikke komme ind på det. Det med at gennemgå sætningerne og bevise dem er fint.


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.