Matematik

Ligninger og uligheder

28. november 2011 af molly16 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :-)

 

Er der nogen derude, der kan hjælpe mig med denne matematik opgave?

 

Opgaver 65:

Givet er et rektangel med længde L og højde H

Hvis du lægger 8 cm til længden L og 10 cm til højden H, får du et areal, der bliver 464 cm^2 større end det oprindelige areal. 

Hvis du derimod lægger 10 cm til længden L og 8 sm til højden H, får du et areal, der bliver 464 cm^2 større end det oprindelige. 

Du skal bestemme lænden L og højden H af det oprindelig areal. 

 

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. november 2011 af mette48 (Slettet)

(L+8)(H+10) = L*H + 464

(L+10)(H+8) = L*H + 464

Er du sikke på at du har skrevet opgaven rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. november 2011 af Walras

A=L*H                         (1)

464A=(L+8)*(H+10)  (2)

464A=(L+10)*(H+8)  (3)

Tre ligninger med tre ubekendte.


Svar #3
28. november 2011 af molly16 (Slettet)

Nej hov undskyld!! i den sidste skulle der stå 452 cm^2 og ikke 464 cm^2!


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. november 2011 af mette48 (Slettet)

#2 din ligning 2 og 3 er forkerte du har glemt et + i dem begge

------------------------

(L+8)(H+10) = L*H + 464 ⇒ LH+8H+10L+80=LH+464 ⇒ 8H+10L+80=464 ⇒ 8H+10L=384

(L+10)(H+8) = L*H + 452 ⇒LH+10H+8L+80=LH+452 ⇒ 10H+8L=372 ⇒ 10H=372-8L ⇒ H=(372-8L)/10

fortsæt selv

 

Hov kom til at bytte om på tallene, det er rettet nu


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. november 2011 af Walras

#4 Korrekt. En fejl og copy+paste... Sorry!


Svar #6
28. november 2011 af molly16 (Slettet)

Tak for hjælpen :-)!


Skriv et svar til: Ligninger og uligheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.