Matematik

gradient og retningsafledede

28. november 2011 af TheEdge4 - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa.

Er der en der kan hjælpe mig igennem føglende opgave:

 

http://imageshack.us/photo/my-images/36/nytbillede5.png/

 

Jeg er meget i tvivl om hvordan man gør, så det må gerne skæres lidt ud i pap, selvfølgelig ift hvad i gider at bruge af tid på det :-)

 

Mvh


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2011 af peter lind

Gradienten er (∂f/∂x, ∂f/∂y)  De partielle afledede findes ved differentiation med hensyn til den ene variabel, hvor den anden variabel holdes konstant.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2011 af Walras

Gradienten er givet ved

mens den retningsafledede er defineret som

hvor  er retningsvektoren. 


Svar #3
28. november 2011 af TheEdge4

Hejsa.

 

Tusind tak for de hurtige svar. Hvordan ville i se regne dem ud. Jeg kunne forestille mig, at

f(x,y) = 4x + 3y + 2xy skulli differences, men når jeg forstår ikke helt når jeg differencerer ligningen mht x på lommeregneren bliver det 4 og mht y giver det 3?

 

Har i tid til at lave udregningerne, så jeg kan visualisere mig det noget mere, hvad der sker i mellemregningerne?

 

Mvh Mads


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man skal også inkludere leddet 2xy

Med f(x,y) = 4x + 3y + 2xy , fås

∂f/∂x = 4 + 2y , og

∂f/∂y = 3 + 2x


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. november 2011 af mathon

 

                                    ...hvor  er retningsenhedsvektoren


Svar #6
28. november 2011 af TheEdge4

ah ok. Tak for det.

Hvad ville svaret til spørgsmålet så være. Der er vel ikke en der kan lave udregningen fra start til slut, så jeg kan se hvad der sker?

Hvad skal jeg gøre med

∂f/∂x = 4 + 2y , og

∂f/∂y = 3 + 2x

 

?

Endnu engang, mange tak for hjælpen.

 

Mvh Mads


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du har nu komponenterne i gradientvektoren ∇f , og skalarproduktet af gradienten med en enhedsretningsvektor u giver så den retningsafledede af f i retningen u .


Svar #8
28. november 2011 af TheEdge4

Jeg er ked af det, men jeg forstår stadigvæk ikke hvad jeg skal med:

∂f/∂x = 4 + 2y , og

∂f/∂y = 3 + 2x


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man har

f = (∂f/∂x , ∂f/∂y) = (4+2y , 3+2x)

Gradienten af f er en vektor med komponenterne ∂f/∂x og ∂f/∂y .


Skriv et svar til: gradient og retningsafledede

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.