Matematik

Eksponentiel vækstfunktion

28. november 2011 af matematiklytter (Slettet)

Hey!

Hvordan ser grafen ud for en eksponentiel vækstfunktion i et enkeltlogaritmisk koordinatsystem?

 

Nogen som har et forslag?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2011 af Anxyous (Slettet)

Hvad med dig selv?


Svar #2
28. november 2011 af matematiklytter (Slettet)

Jamen, synes, at det kommer an på, om det er en aftagende eller voskende funktion..

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. november 2011 af Anxyous (Slettet)

#2:

Mja, graferne vil unægteligt se lidt forskellige ud, men de vil have noget tilfælles. Prøv selv at afbilde en eksponentiel funktion i et enkeltlogaritmisk koordinatsystem.


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. november 2011 af SuneChr

# 0  Har ikke kun et forslag, men en indlysende sandhed.

y  =  b·ax       ⇔   log y  =  (log a)·x + log b   hvilken ses, at fremstille en ret linje, med en logaritmisk y-akse og en ækvidistant x-akse.


Svar #5
28. november 2011 af matematiklytter (Slettet)

Det eneste jeg lige kan komme på er, at linjen vil bøje, og ikke være en ret linje, som en lineær funktion.


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. november 2011 af nielsenHTX

det giver en ret linje

y  =  b·ax  prøv at tag log og se hvad der sker


Svar #7
28. november 2011 af matematiklytter (Slettet)

Så linjen vil tilnærmelsevis lige?


Brugbart svar (1)

Svar #8
28. november 2011 af nielsenHTX

#7

hvis det er en funktion af typen f(x)=b·axer det en ret linje på enkeltlogaritmisk papir


Svar #9
28. november 2011 af matematiklytter (Slettet)

Jamen, det er det! Men jeg bruger lige, at lave et eksempel, når jeg får skaffet mig et logaritmisk papir i morgen.. Men tak for hjælpen!


Brugbart svar (1)

Svar #10
28. november 2011 af mathon

 

                  log(y)  =  log(a)·x + log(b)          skrives undertiden

                  Y = A·x + B                                 hvorved lineariteten på enkeltlogaritmisk papir
                                                                    måske fremgår tydeligere


Skriv et svar til: Eksponentiel vækstfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.