Kemi

isolering af α

29. november 2011 af tinaboeg (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Ville lige høre om der er en som kan hjælpe mig med at isolere α i denne formel: 

k_s = c_s * α^2/1-α

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2011 af mathon

 

                               cs·α2 + Ks·α - Ks = 0     og      0<α<1

hvoraf

                               α = (-Ks+√(Ks2+4·Ks·cs)) / (2cs)

 


Svar #2
29. november 2011 af tinaboeg (Slettet)

denne formel afviser min kemilærer, da det var den som jeg også selv vær nået frem til. 
men kan du hjælpe mig med at isolere alfa i den formel jeg skrev ovenfor?:-)

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2011 af mathon

så skyldes det sikkert
at
               for α<<0,05  gælder

                                                           cs·α2/(1-α)    --->   cs·α2 =  Ks
hvoraf
                                                           α = √(Ks/cs)              da  α>0
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. november 2011 af mathon

som for en svag syre
α<<0,05
medfører
                                            [H3O+]  =  α·cs  =  √(Ks/cs) ·√(cs2)  = √(Ks·cs)  (Ks·cs)1/2

                                            log[H3O+]  =  (1/2)·log( Ks·cs )  =  (1/2)·(log(Ks) + log(cs))

                                            -log[H3O+]  =  -(1/2)·(log(Ks) + log(cs))

                                             pH = (1/2)·(-log(Ks) - log(cs))

                                             pH = (1/2)·(pKs - log(cs))

                     


Skriv et svar til: isolering af α

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.