Matematik

Linærfunktion

29. november 2011 af Virullertungt (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa derude !

Jeg har ikke haft om linærefunktioner i 100 år, og er gået helt død i det, så håber at nogen af jer kan hjælpe mig lidt her. Spørgsmålet er følgende :

Hvornår vil antallet af anmeldte voldsforbrydere ifølge modellen komme over  25.000.

 

antal år(x)  antal anmeldte forbrydelser(y)

1998     ->      13422

2006 ->          19577

Har fundet ud af at hældningskoefficient(a) er= 769.375

b= 13422-769.375*x(0)=13422

 

Håber virkelig i kan hjælpe mig her, er helt lost :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2011 af mathon

                      y = 769,375x +13422

                      x = (y - 13422) / 769,375


                      x = (25000 - 13422) / 769,375

                     
                    


Svar #2
29. november 2011 af Virullertungt (Slettet)

Mange tak for hjælpen, nu har jeg en god fornemmelse for hvad jeg har gang i (-:


Skriv et svar til: Linærfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.