Matematik

HJÆLP, HASTER!

29. november 2011 af Stinee1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

For en bestemt væskesøjle er sammenhængen mellem trykket P og dybden d under væskens overflade givet ved P=0,087*d+1,113
a) Bestem trykket i dybden 9,0 m, og bestem den dybde, hvor trykket er 2,0 bar.

a) p=0.087*9.+1.113 ? p=1.896
solve(2=0.087*d+1.113,d) ? d=10.1954


b) Gør rede for, hvad konstanterne i ligningen fortæller om trykket i væskesøjlen. Er helt blank her, nogle som kan hjælpe? Der er tale om lineær sammenhæng.

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2011 af nielsenHTX

det betyder at trykket stiger med 0,087 bar pr meter og at trykket ved overfalden er 1,113 bar


Svar #2
29. november 2011 af Stinee1 (Slettet)

Er du sikker? For nogle siger, man skal skrive hvad y=ax+b betyder i denne situation?(-:

Desuden hvad betyder konstanterne?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

I #1 fik du forklaret, hvad konstanterne betyder.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. november 2011 af nielsenHTX

# 2 jeg har netop sagt hvad konstanterne betyder 0,087= a og 1,113=b

og hvad funktionen beskriver, står direkte i opgaven.

"For en bestemt væskesøjle er sammenhængen mellem trykket P og dybden d under væskens overflade givet ved"


Svar #5
29. november 2011 af Stinee1 (Slettet)

Nej, det har jeg ikke. Ved ikke hvad det vil sige?(-:


Svar #6
29. november 2011 af Stinee1 (Slettet)

Når okay, synes bare det er lidt mærkeligt min matematiklærer sagde til mig, at jeg skulle beskrive hvad y=ax+b betød i denne situation, men ja - tak for hjælpen.


Skriv et svar til: HJÆLP, HASTER!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.