Matematik

Differentialkvotient

29. november 2011 af Lipase (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan ikke rigtig komme igang med disse to opgaver.

218

En partikel bevæger sig, så den tilbagelagte vej s meter efter t sekunder kan beskrives som

s(t)=3t2 , t≥0.

Bestem gennemsnitsfarten i tidsrummet


1 ) [ 3 , 4 ]

2 ) [ 3 ; 3 12 ]

3 ) [ 2 12 ; 3 ]


Benyt resultaterne til at vurdere farten, når t = 3.

226

Funktionen f er givet ved f (x) =3x2 −1. Bestem funktionstilvæksten ?y ud fra x0 = 2.
Angiv den tilhørende differenskvotient. Bestem endelig f '(2).


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

218.

Gennemsnitsfarten i tidsrummet [t1 , t2] er

<v> = (s(t2) - s(t1)) / (t2 - t1)

226

Beregn funktionstilvæksten f(x0+h) - f(x0) for den givne funktion.


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. november 2011 af peter lind

gennemsnitsfart mellem tiderne t1 og t2 er  (s(t2)-s(t1))/(t2-t1)

Beregn ( f(2+h)-f(2))/h


Svar #3
30. november 2011 af Lipase (Slettet)

Jeg har fundet ud af resultatet nu, tak!

 

Svar #4
30. november 2011 af Lipase (Slettet)

Hvad kunne en eventuel forklaring være i opg 226

 

Skriv et svar til: Differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.