Matematik

Eksponentiel fkt

29. november 2011 af jeanluca (Slettet)

(x1;y1) 75;10

(x2;y2) 150;5

a = x2-x1√y2/y1

b = y1 / ax1

Tastet på lommeregner:

a = (5/10)(1/150)-(1/75)  = 1,00463

b = 10 / 1,0046375 = 7,07195

f(x) =  7,07195 * 1,00463x


Er dette korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2011 af peter lind

nej. Du kan med fordel bruge at halveringskonstanten er 75

Dit resultat giver en voksende funktion og funktionen er klart aftagende.


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. november 2011 af HaettemaageN (Slettet)

Det er ikke rigtigt.

Ud fra dine to punkter er det nemt at aflæse, at funktionen er aftagende. Men eksponentialfunktionen er aftagende for

0 < a < 1

og, da du har a = 1,00463 er der altså noget galt et sted i dine beregninger. Når du har fået et resultat der ser rigtigt ud er det nemt at tjekke resultatet, ved at lave en regression på din grafregner eller i programmer som "Graph".

Jeg har kørt en regression i Graph og kan afsløre at det rigtige svar er:

f(x) = 20 * 0.99080061x


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. november 2011 af peter lind

Du skriver korrekt nok

a = x2-x1√y2/y1 men bruger det forkert x2-x1 = 75, y2/y1=½ så du får 75√½ = ½1/75


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2011 af LuckyFoul (Slettet)


Skriv et svar til: Eksponentiel fkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.