Matematik

Differentation

30. november 2011 af abekattencph91 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej sidder lidt fast med at differentirerer følgende funktion:

f(q1,q2)=(l2+k2)^(1/3)

Skal løse

df/dl

og df/dk

 

Hvordan er det nu man gør ;)?


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. november 2011 af mathon


                           ∂f/∂l = (1/3)·(l2+k2)-(2/3)·(2l)  =  (2/3)·l·(l2+k2)-(2/3)

                           ∂f/∂k = (1/3)·(l2+k2)-(2/3)·(2k)  =  (2/3)·k·(l2+k2)-(2/3)

 

 

 


Svar #2
30. november 2011 af abekattencph91 (Slettet)

Cool tak! 

Skal lige se om jeg kan følge det:

df/dl =  f mærke * den indre differentiret mht l?

 

Funktionen vil altid være aftangende når l og k er positive værdier.

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. november 2011 af LuckyFoul (Slettet)

Slettet

Skriv et svar til: Differentation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.