Matematik

Taylor Polynomier

30. november 2011 af Korkproppen (Slettet)

Jeg skal bestemme et taylor-polynomie af 4. orden P4(x) for funktionen f(x)=ln(x) om x=2 og desuden også angive Legrages restled.

Hvordan skal jeg starte?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Start med at beregne f(2), og de afledede f'(2), f''(2), f'''(2) og fiv(2) .


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2011 af nielsenHTX

find

f(2), f1(x),f2(x), f3(x) og f4(x)

og brug taylors formel se fil

 

Vedhæftet fil:1.png

Svar #3
30. november 2011 af Korkproppen (Slettet)

Det har jeg gjort og får:

f(2) = ln(2)

f'(2) = 1/2

f'''(2) = -1/4

f''''(2) = -3/8

Hvad så?


Svar #4
30. november 2011 af Korkproppen (Slettet)

P_4(x) = ln(2) + 1/2 * (x-2) + (-1/8) * (x-2)^2 + 1/24*(x-2)^3 + -1/64 * (x-2)^4

Er det korrekt skrevet op? Med fakultet udregnet. Hvad nu?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. november 2011 af nielsenHTX

indsæt i folmen fra #2

og brug at f(x) = Pn(x)+Rn(x) er givet ved se fil

Vedhæftet fil:2.png

Svar #6
30. november 2011 af Korkproppen (Slettet)

Det har jeg gjort?


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er det korrekte polynomium; men det skal sikkert skrives på formen

P4(x) = a0 + a1x + a2x2 + a3x3 + a4x4 ,

og man skal også angive restleddet.


Svar #8
30. november 2011 af Korkproppen (Slettet)

Jeg forstår ikke helt hvordan jeg angiver restleddet og laver det om til den form


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Restleddet er

R5(x) = (1/5!) · f(5)(ξ)·(x-2)5

I P4(x) kan man udregne polynomierne (x-2)2 , (x-2)3 , (x-2)4 og reducere P4.


Svar #10
30. november 2011 af Korkproppen (Slettet)

Hvad betyder det der mærkelige tegn ξ egentlig


Brugbart svar (0)

Svar #11
30. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det er det græske bogstav ksi . Det står her for et ikke nærmere specificeret tal mellem 2 og x .


Svar #12
30. november 2011 af Korkproppen (Slettet)

Ahh okay. Mange tak :-)


Skriv et svar til: Taylor Polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.