Matematik

REDUCÉR

30. november 2011 af pigen001 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej, jeg mangler lige at lave to reduceringer men kan simpelhen slet ik :(

 

2(3x-1)+4x-6(2x+3)

 

12x+3(4-x)

 

Ville ik have facit, men forklaret hvordan man gør?  :)

-tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2011 af nielsenHTX

2(3x-1)+4x-6(2x+3)    ganger ind i parenteserne

6x-2+4x-12x-18   samler lidt af gangen

10x-12x-20

-2x-20

prøv nu med den næste

 


Svar #2
30. november 2011 af pigen001 (Slettet)

Jeg er slet ikke sikker på om jeg gør det rigtigt men....

 

12x+3(4-x)

12x + (4-x) = 8x + 3 ?

 

Nej ved ik helt, men jeg tror sådan. hvis det ikke er sådan så forstår jeg det ik :/

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2011 af nielsenHTX

"#2 når der står 3(4-x) skal du gange 3 ind på begge led altså

3*4-3*x


Svar #4
30. november 2011 af pigen001 (Slettet)

12x+3(4-x)

så er det 3 gange 4 = 12 minus 3 = 9 gange X = 9x +12 ??

-jeg aner virkelig ik hvad jeg har gjordt :O ???

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. november 2011 af nielsenHTX

"så er det 3 gange 4 = 12 minus 3 = 9 gange X = 9x +12 ??"

nej det er

 det er 3 gange 4 = 12 minus 3 gange x = 12 -3x


Svar #6
30. november 2011 af pigen001 (Slettet)

okay, tror jeg har forstået det nogenlunde :)

tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: REDUCÉR

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.