Matematik

Matematik - areal af ottekant...

30. november 2011 af kla08 (Slettet)

hvordan beregnes grundflade areal af en ottekant? 

der er tale om en pyramide, der har ottekant. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2011 af mathon

 

                   Aoctagon = 8·((a2/2)·sin2(67,5º)/sin(45º))                når a er octagonens sidelænde

...........

generelt af

                   An-kantregulær = n·((a2/2)·sin2((90-(180/n))º)/sin(360º/n))             når a er octagonens sidelænde
                  


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2011 af mette48 (Slettet)

Jeg regner med at det er en regulær ottekant hvor de 8 siders længde er kendt

ottekanten deles op i 8 ligesidede trekanter, disse har en spids vinkel som er 360/8 grader

de øvrige vinkeler v er (180-45)/2 grader

højden i trekanterne er side/2 *tan(v)

areal af hver trekant= 1/2 side * højden = 1/4 side2 tan(67,5)


Svar #3
30. november 2011 af kla08 (Slettet)

Mette: jeg har regnet kateten ud. desuden er radius givet. r = 10

altså kendes kateten og længden fra midten af ottekanten til siden. 

er der en smart måde at gøre det på? 

Mathon: hvor kommer denne formel fra? hvordan er man kommet frem til de vinkler?

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2011 af mathon

  i den indskrevne regulære polygon gælder:

      topvinklen i en af de n ligesidede trekanter
      er centervinklen
                                                      Vtop = 360º/n

     grundvinklerne ved
     sidekanten er lige store
                                                      Vgrund = (180º - Vtop) / 2  =  (180º - 360º/n) / 2 = (90º - 1(80º/n))

for n = 8

                                                      Vgrund = (180º - Vtop) / 2  =  (180º - 360º/8) / 2 = (90º - (180º/8))


                                                     


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. december 2011 af mette48 (Slettet)

r = radius i den omskrevne cirkel = 10

Kantlængde 10*sin(45/2)

højde i trekant 2*10*cos(45/2)

areal

8*1/2 *kantlængde*højde


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det bliver vist

kantlængde 2·10·sin(45º/2) og

højden 10·cos(45º/2) ,

hvilket dog fører til det samme areal,

A8 = 8·(1/2)·2·R2·cos(45º/2)·sin(45º/2) = 4·R2·sin(45º) = (2·√2)·R2 ,

hvor R er den omskrevne cirkels radius R.

 


Skriv et svar til: Matematik - areal af ottekant...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.