Matematik

Resultanten af F.1 og F.2

30. november 2011 af Vinstrup (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle,

 

Jeg har svært ved en opgave hvor jeg skal finde resultanten og vinkel a (se opgaveoplæget - vedhæftet)... Nogle der kan forklare hvad jeg skal gøre? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Skriv vektorerne som vektorer med komponenter:

R = F1 + F2

    = 80N·(cos(72º) , sin(72º)) + 120N·(1 , 0)

Bestem nu vinklen a mellem vektor F2 og vektor R .


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. november 2011 af peter lind

Se på trekanten nederst til højre . Du kender de 2 sider F1 og F2. Den mellemliggende vinkel kan du finde. Brug cosinusrelationerne til at finde R. a kan du dernæst finde af cosinus eller sinusrelationerne.


Svar #3
30. november 2011 af Vinstrup (Slettet)

Hvad får i R til - jeg får den til 144.721 hvilke ikke passer med facitliste, hvor R skal give 164N

 

Noget jeg gør forkert 


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. november 2011 af peter lind

Vi kan ikke svare på hvad du gør forkert, hvis vi ikke får at vide hvad du faktisk gør.


Svar #5
30. november 2011 af Vinstrup (Slettet)

80N·(cos(72º) , sin(72º)) + 120N·(1 , 0) hvilket giver 114,721N og 76.085N i MathCAD


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. november 2011 af peter lind

Det kan jeg ikke få nogen mening i. Det første giver en vektor med længden 80. Hver af koordinaterne er positive og mindre end 80. Dertil skal du så adderen vektor med en x-koordinat der er 120. Det giver en x-koordinat der er større end 120.


Svar #7
30. november 2011 af Vinstrup (Slettet)

Nemlig, derfor giver det heller ikke mening for mig... Hvad får du den evt. til?


Brugbart svar (1)

Svar #8
30. november 2011 af peter lind

Jeg har ikke regnet det ud. Du kommer til at regne de koordinater ud korrekt. Det er simple opslag på en lommeregner.


Brugbart svar (1)

Svar #9
30. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det kan da aldrig give den vektor. Du har vist en tastefejl i den ene komponent.

80N·cos(72º) + 120N = 144,721N , og

80N·sin(72º) = 76,085N,

hvoraf |R| = 163,5N


Svar #10
30. november 2011 af Vinstrup (Slettet)

Nu giver det mening, tak!


Skriv et svar til: Resultanten af F.1 og F.2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.