Matematik

hvordan løser jeg denne?

30. november 2011 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvad skal jeg gøre med brøken?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2011 af nielsenHTX

brug at 2x kan skrives som (8/4)x


Svar #2
30. november 2011 af cecilied34 (Slettet)

hvad gør jeg så derfra? (:


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Alternativt kan man gange ligningen med 4 og så reducere.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2011 af nielsenHTX

2x+5=(9/4)x-3

5=(9/4)x-(8/4)x-3

5=(1/4)x-3

8=(1/4)x

32=x


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. november 2011 af PeterValberg

forlænger alle led på BEGGE sider af lighedstegnet med 4

så er brøken væk :-)

derefter "samler" du x'erne på den ene side og de "almindelige" tal på den anden

derefter reducerer du begge sider, således at x "står" alene

:-)

du skulle gerne ende med x = 32

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: hvordan løser jeg denne?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.