Matematik

opstil en model

30. november 2011 af kla08 (Slettet)

jeg skal opstille en model af en pavillions rumfang ved hjælp af følgende paramtre. 

pavillionen består af en ottekantet prisme samt en ottekantet pyramide. 

R = radius, hv = højden af væg, ht = højden fra gulv til toppen af pyramiden. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis A er arealet af den ottekantede grundflade, er pavillonens rumfang

V = Vprisme + Vpyramide = A·hv + (1/3)·A·(ht - hv)


Svar #2
30. november 2011 af kla08 (Slettet)

det er lige præcis sådan jeg også tænker. men desværre indgår R ikke i det hvilket er et krav. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Fik du ikke svar på det i din anden tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1112805 ?


Svar #4
30. november 2011 af kla08 (Slettet)

Jo og den opgave har jeg lavet. men nu skal opstille en model for beregning af rumfanget af hele pavillionen og RADIUS R skal indgå, hvilket jeg ikke kan få til. hvorfor skal R indgå? det indgår ikke i beregning af rumfanget? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Radius R i grundfladens omskrevne cirkel indgår i udtrykket for ottekantens areal A .


Svar #6
01. december 2011 af kla08 (Slettet)

hmm.. ja okay, på den måde. men forsent. jeg har aflveret og var dum nok til ikke at tænke det selv. 


Skriv et svar til: opstil en model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.