Matematik

HJÆLP!! :-)

30. november 2011 af DaDam (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har en matematik opgave, der lyder således:

Spændingsforskellen U, målt i volt, mellem 2 punkter i et bestemt elektrisk kredsløb afhænger af tiden t, målt i sekunder. Det gælder, at

U = 2,54(1-e-1,93t )

Bestem det tidspunkt t, hvor spændingsforskellen er 1,22.

................____................

Og det jeg så har gjort er at stille det op som en ligning, hvor jeg sætter 1,22 ind i stedet for U, og leder nu efter t.

Men kan ikke rigtig få ligningen til at passe? :/

• 1,22 = 2,54(1-e-1,93t )

• 1,22 / 2,54 = 1-e-1,93t

• 0,480315-1 = -e-1,93t

•  log(-0,519605) = log(-e-1,93t )

•  log(-0,519605) = t * log(-e )

• t =log(-0,519605) / log (-e)

• t = ????? lommeregneren gider/kan ikke finde det :/

 

Ser det her meget forkert ud? :S

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2011 af peter lind

Det er fordi du ikke kan tage logaritmen af et negativt tal. Gang din 3 ligning med -1 på begge sider og fortsæt ellers på samme måde, som du har gjort.


Skriv et svar til: HJÆLP!! :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.