Matematik

Andengradsligning

01. december 2011 af Sinimini (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er de nogen der kan løse denne andengradsligning: 12/x^2 -16/(x-2)=0

Jeg får diskriminanten til -1392, og så er der jo ingen løsninger, men vil I ikke lige tjekke om I får det til det samme?

Tak på forhånd;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2011 af mathon

 multiplicer med     x2(x-2)

                                                           12(x-2) - 16x2 = 0

                                                            3(x-2) - 4x2 = 0

                                                            4x2 - 3x + 6 = 0

d = (-3)2 - 4·4·6 < 0

                                                            


Svar #2
01. december 2011 af Sinimini (Slettet)

Tjek lige denne udregning:

12/x^2 -16/(x-2)=0
? 12/x^2 -16/(x-2)+16/(x-2)=0+16/(x-2)
? 12/x^2 =16/(x-2)
? 16 · x2 = 12 · (x – 2)
? 16x2 = 12x – 24
? 0 = -16x2 + 12x – 24

 

Er det heller ikke rigtigt?

Men jeg får bare diskriminanten til -1392


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2011 af mathon

12(x-2) - 16x2 = 0

                                            -16x2 + 12x - 24 = 0

             d = -1392 < 0
                                            hvorfor andengradsligningen ikke har reelle rødder

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. december 2011 af mathon


Svar #5
01. december 2011 af Sinimini (Slettet)

Så jeg kan enten skrive -1392 eller forkorte den med 4 og skrive -87?


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

I ligningen, hvor alle koefficienter er divideret med 4, er diskriminanten 42 = 16 gange mindre, men diskriminanten skifter ikke fortegn af den grund.


Svar #7
01. december 2011 af Sinimini (Slettet)

hvad, det forstår jeg ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Man kommer jo ikke fra -1392 til -87 ved at forkorte med 4 , men med 16 .


Svar #9
01. december 2011 af Sinimini (Slettet)

nej. Det er når jeg regner diskriminanten, at jeg forkorter med 4.

Du kan lige se min udregning:

:                                                             12/x^2 -16/(x-2)=0
? 12/x^2 -16/(x-2)+16/(x-2)=0+16/(x-2)
? 12/x^2 =16/(x-2)
? 16 · x2 = 12 · (x – 2)
? 16x2 = 12x – 24
? 0 = -16x2 + 12x – 24
? 0/4=(-16x^2+12x-24)/4
? 0 = - 4x2 + 3x - 6


Svar #10
01. december 2011 af Sinimini (Slettet)

Der skal være biimplikationer, hvor der er spørgsmålstegn.


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, og derfor bliver diskriminanten 16 gange mindre i ligningen, der er forkortet med 4, som jeg anførte i #6.


Svar #12
01. december 2011 af Sinimini (Slettet)

jaer;)


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.