Fysik

varmekapacitet og fordampningsvarme

01. december 2011 af myself1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej venner. Jeg har lige et spørgsmål, som jeg har meget svært ved, håber i kan hjælpe

1. Et badekar har målene: Længde 180 cm, bredde 50 cm og dybde 50 cm. Badekarret skal fyldes 3/4 med vand med temperaturen 33°C. Hvor meget energi skal der bruges for at opvarme vandet fra en begyndelsestemperatur på 9 °C ?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. december 2011 af mathon

           
                              1)   beregn mængden, m, af vand

                              2)   E = m·c·ΔT


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. december 2011 af mathon

 

                             1)   beregn mængden, m, af vand

                                     V = 0,75·(18 dm) · (5 dm)2  =  337,5 dm3  =  337,5 L
med
                                     m  = (337,5 L) · (1 kg/L)  =  337,5 kg


Skriv et svar til: varmekapacitet og fordampningsvarme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.