Matematik
Differentialligning
03. september 2003 af
SP anonym (Slettet)
dy/dx = x*y
<=> int(1/y)dy = int(x)dx
<=> ln|y| = 0.5x^2 + ln|k|
<=> y = e^0.5x^2 + k
Jeg har svært ved at finde definitionsmængden Dm(f).
<=> int(1/y)dy = int(x)dx
<=> ln|y| = 0.5x^2 + ln|k|
<=> y = e^0.5x^2 + k
Jeg har svært ved at finde definitionsmængden Dm(f).
Svar #1
03. september 2003 af 404error (Slettet)
Når man løser differentialligninger ved separation, skal man være lidt på vagt hvis det skal gøres rigtigt.
Formelt set skal man i første omgang beslutte sig for hvilke y, man betragter. Det er afgørende, at funktionsværdierne ligger i et interval (evt. et udartet interval, altså bare et punkt). I ovenstående tilfælde skal du se på:
(I) y>0,
(II) y(III) y=0.
Hvis du gør det, så render du heller ikke ind i komplikationer med at ophæve numerisk-tegnet i dine beregninger; det gør du nemlig som det ser ud nu. Tilfælde I og II er mere eller mindre identiske - hvordan med tilfælde III?
Formelt set skal man i første omgang beslutte sig for hvilke y, man betragter. Det er afgørende, at funktionsværdierne ligger i et interval (evt. et udartet interval, altså bare et punkt). I ovenstående tilfælde skal du se på:
(I) y>0,
(II) y(III) y=0.
Hvis du gør det, så render du heller ikke ind i komplikationer med at ophæve numerisk-tegnet i dine beregninger; det gør du nemlig som det ser ud nu. Tilfælde I og II er mere eller mindre identiske - hvordan med tilfælde III?
Skriv et svar til: Differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
