Matematik

Fordoblingstiden

01. december 2011 af Gigalow (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået vist en figur som viser: antallet af sæler i en koloni har udviklet sig eksponentielt gennem en årrække.

Årrækken er: 0 - 14år

Antal sæler er: 10 - 100

 

den starter på 20 antal sæler i år 0. og slutter på 95 antal sæler, på 13½ år.

Min opgave er så at finde fordoblingstiden, og det så der jeg bliver blank.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2011 af mathon

                             y2/y1 = aΔx

                             95/20 = a13,5

                             a = (95/20)1/13,5


                            X2 = ln(2) / ln(a)   =   log(2) / log(a)


Svar #2
01. december 2011 af Gigalow (Slettet)

Og det er simpelthen resultatet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2011 af Dontblame (Slettet)

T2=Log(2) / log(a)

eller

T2= ln(2) / ln(a)


Skriv et svar til: Fordoblingstiden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.