Fysik

Massefylden

01. december 2011 af 98 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ligger massefylden af en opløsning genrelt i et område mellem 1,0 og 1,4 alt efter koncentrationen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. december 2011 af SuneChr

Man kan vel stort set manipulere med massefylden ved at foretage et passende valg af koncentrationen ?


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. december 2011 af NejTilSvampe

massefylde (ρ) er vel bare et udtryk for koncentration af solide stoffer.

ρ = m / V

c = n / V = (m/M) / V = m/V*M => ρ = c *M

Da M (molarmasse) er en materialekonstant må der vel gælde at massefylde og koncentration er ligefrem proportionale. Og dermed er udtrykkende et eller andet sted ækvivalente.

Pointen er altså, at når du ændrer koncentrationen ændrer du massefylden proportionalt. Så der er ikke nogen arbitrær grænse som du forslår.


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. december 2011 af mathon

 

        

                                  m = n·M + V·ρsolvent  = V·c·M + V·ρsolvent         ved volumenbevarelse

                                  ρsolution = m/V  =  c·M + ρsolvent

                                  ρsolution = m/V  =  Δρ + ρsolvent

                                 


Skriv et svar til: Massefylden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.