Matematik

Forklar omskrivning af (x-8)^2+(y-12)^2=50

02. december 2011 af asdfgqwert (Slettet)

Skal omskrive cirklens ligning og skal forklare følgende:

(x-8)^2+(y-12)^2=50 <=> (y-12)^2=50-(x-8)^2 <=> y-12=(+-)sqrt(50-(x-8)^2) <=> y=12(+-)sqrt(50-(x-8)^2)

Jeg forstår ikke det 3. trin. Såvidt jeg kan se har man taget kvadratroden på begge sider af lighedstegnet. Men hvorfor bliver det så (+-) på højre side istedet for +?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2011 af mette48 (Slettet)

sammenlign med

x2 = 4  dette giver 2 løsninger idet både x=2 og x=-2 opfylder ligningen

kort skrives det x= ±2


Skriv et svar til: Forklar omskrivning af (x-8)^2+(y-12)^2=50

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.