Matematik

Hældning og skæring

03. december 2011 af hadermat (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 2: Hældning og skæring
I denne opgave arbejder vi med funktionerne p(x)=(x-1)^2 og q(x)=-x^4+3x^2 .
a) Find hældningen for funktionen q(x) i de to punkter hvor p(x) og q(x) skærer hinanden.
b) Bestem tangentligningerne for begge tangenter og afgør hvor tangenterne skærer hinanden.

Jeg har fundet skæringspunkterne: 0,372;0,395 og 1,68;0,468 ved at tegne de to funktioner ind i en graf i Nspire. Men ved ikke hvad jeg skal gøre nu.. help anyone ?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. december 2011 af mathon

     skæringspunkterne

                                           (0,361103 ; 0,408189)     og        (-1; 4)   

 

                                           p '(x) = 2(x-1)            q '(x) = 4x3 + 6x


Svar #2
03. december 2011 af hadermat (Slettet)

Hvordan finder du skæringspunkterne ?


Svar #3
03. december 2011 af hadermat (Slettet)

Jeg kan kun finde (-0,424; -2,85)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2011 af LuckyFoul (Slettet)


Svar #5
03. december 2011 af hadermat (Slettet)

?


Skriv et svar til: Hældning og skæring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.