Matematik

Hjælp! )=

03. december 2011 af Rasmus096 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg skal finde prisfaldet i procent 170 til 140 kr.  Hvordan gør jeg det? Jeg har prøvet 1.7gange30...

Tak (=


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. december 2011 af drejer123 (Slettet)

100-((140/170)*100)= x


Svar #2
03. december 2011 af Rasmus096 (Slettet)

Det forstår jeg ikke helt, sorry. S:


Brugbart svar (2)

Svar #3
03. december 2011 af hej2010 (Slettet)

#0

170 kr = 100%

170-140 = ?

30*100/170 = 17,64 % faldet

håber det gav mening..


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. december 2011 af thenyouretoastmate (Slettet)

Grund formlen hedder: Slutværdi = Begyndelsesværdi * (1+r)

Slutværdi/Begyndelsesværdi = 1+r

Videre

Slutværdi/Begyndelsesværdi - 1 = r    så får du renten i decimaltal. Ganger du med 100 får du det i %

(Slutværdi/Begyndelsesværdi - 1) *100% = r%

(140/170 - 1)*100% = -17,64 % Altså er der sket et fald på 17,64% i prisen


Svar #5
03. december 2011 af Rasmus096 (Slettet)

Oh mange tak! (=


Skriv et svar til: Hjælp! )=

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.